Skip to content
Bojan Ekselenski: Vitezi in Čarovniki: Vzpon indigo otrok
14,99
Pokukaj v knjigo ...

Fantazijski in ZF romani / e-knjige za mladostnike

Ocena: 78% | 15 ocen

Vitezi in Čarovniki: Vzpon indigo otrok

Bojan Ekselenski


NADALJEVANJE USPEŠNICE VITEZI IN ČAROVNIKI: VOTLINA SKRIVNOSTI. KAR SE JE ZAČELO V PODRTI VOTLINI, SE NADALJUJE TUDI V SLOVENIJI. STRAHOTNA ELEJLA JE TU! Nekega dne sredi leta 2065 se udejanji bajeslovni božji vitez in čarovnik Mešarah v telo dijaka Borisa Plahutnika. Kmalu se zgodi kolaž političnih spletk, saj je Slovenija mala vas tudi leta 2065 ...


Lastnost Vrednost
Založba Bojan Ekselenski
Zbirka Fantazija
Ilustracije Bojan Ekselenski, neznani avtorji hermetičnih ilustracij
Leto izdaje 2014
Strani 1306
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789619367612

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Skoraj istočasno, s finalom dogodkov v Votlini skrivnosti, se udejanji nova generacija aganealov. To so utelešeni duhovi etirjev, temeljev obstajanja vseh vesolj. Ampak to udejanjenje je bilo res nenavadno! Zgodilo se je v majhnem mestu Celju sredi majhne evropske države Slovenije. Vseh sedem etirjev se je utelesilo v tako majhnem mestu. To se je v dolgi zgodovini Čuvajev zgodilo prvič. Vedno do zdaj so se udejanjili širom zemeljske oble. Kdo so Čuvaji? Čuvaji so ljudje, živeči v simbiozi z nesmrtnimi aganeali. Čuvaja sestavljata človek in aganeal. Ko človek umre, aganeal najde novo primerno telo. V našem svetu lahko ubijete človeka nosilca, a aganeala se lahko odstrani (ne ubije) in onemogoči samo na poseben način. V vsej zgodovini še nikoli ni nihče ubil nesmrtnega aganeala. Že sam pojem nesmrtnosti je v nasprotju z obetom uboja.
Slabo desetletje po izginotju arheologinje Mary Smith in obeh sibetov se začnejo dogodki.
NADALJEVANJE USPEŠNICE VITEZI IN ČAROVNIKI: VOTLINA SKRIVNOSTI! KAR SE JE ZAČELO V PODRTI VOTLINI, SE NADALJUJE V EPSKI ZGODBI, KI SE DOGAJA TUDI V SLOVENIJI! VRAČAJO SE KARDINAL LUIGI FALCONE, PROFESOR MARKO LESNIK IN POJAVI SE ZAROTA ... TU IN V DRUGEM VESOLJU.
Marijin red iz Magdale želi preprečiti vzpon Mešaraha, bajeslovnega viteza in čarovnika, ki lahko edini onesposobi črno magijo zatabov Pri tem jim spodleti in izkaže se nemoč reda. Tedaj na sceno stopijo tri deklice. Tri drobna, prisrčna bitja, zgrabijo usode svetov v svoje nežne ročice. Figure se začnejo pomikati na izhodiščne položaje drame konca vseh časov in vesolja.
Do novega dogajanja mine še slabih deset let. Začne se za zajtrk lepega aprilskega dne leta 2065. Vse je bilo OK do ure Slovenščine. Tam je maturanta Borisa Plahutnika odneslo v neznani svet. Nekaj mogočnega in nemogočega je našlo pot na prosto in začne se dogodivščina.
Boris kmalu izve, da se je vanj udejanjil Mešarah, bajeslovni vitez in čarovnik z božjo licenco za ubijanje in čaranje. Ta udejanjenje se je zgodilo nenavadno hitro, v telo maturanta in ne predpubertetniškega otroka. Pomaga mu malce smešen upokojenski krožek Čuvajev. Istočasno v drugem svetu, v redkejšem vesolju, Drugotnosti, eno od človeških kraljestev, imenovano Medalar, doživi bridki poraz proti nenavadno strumni vojski orkov in kačjeglavcev. Nov basilea (tako na Vzhodu pravijo svojemu carju oz. carici – beseda je vilinskega izvora. Basilea je brezspolni samostalnik), imenovan Božanska osebnost, je v neverjetno kratkem času, komaj deset letih, združil in utrdil ves vzhod. Horde Severne armade, pod vojnim poveljstvom od nemrtvih vstalega kerkeša, lorda Setha Ureusa in nenavadne deklice, bliskovito potolčejo Medalar. Samo Zeolija vzdrži prvi naval ogromnih hord. Zeolijski grof Malahid X Zeolski pošlje svojega sina Hana na misijo iskanja rešitve. Tukaj v igro vstopijo še Vilini izza svojega Belega zidu, Gozdarji in druga čudna bitja. Vsak ima svoje račune. Največje človeško kraljestvo, Cesarstvo Shedanija, okleva. Upravlja ga liberos (svobodnjak) Artus Orwen, ki sledi predvsem svojim finančnim koristim, in njemu ni do vojne z nasprotnikom, ki lahko ogrozi njegove posesti.
V našem svetu se zgodi nenavadna drogeraška afera. Vpleteni so pomembni minister, njegov sin, čudaška nesrečnica z roba in okoliščine kasneje vključijo še brata evropskega ministra. Boris je v nastali zmedi razpet med svojo osebnostjo in dejanji, ki jih narekujejo vse bolj divje okoliščine. Pet deklet z roba družbe stopi v službo vzhajajoče sile kaosa. Boris ugotovi, da indigo otroci niso glasniki novega, boljšega sveta, temveč poskus temne zavesti kaosa, Elejle, da se utelesi v gostem svetu in s tem vse prevara. O svojem razkritju prepričuje Čuvaje, a ti ga ne poslušajo. Držijo se svojih, tisočletja starih prepričanj. V ozadju plete mrežo tudi skrivnostni Magna Ordo Sanctum Spiritus. Na koncu se zgodi boj, ki spremeni vse.


Povezane knjige


Naomi Novik: Izruvana
16,99
Naomi Novik
Izruvana
Marko Vidojković: Res vam hvala
14,99
Marko Vidojković
Res vam hvala
Stephen King: Tisto
27,99
Stephen King
Tisto
C. S. Lewis: S planeta molka
17,99
C. S. Lewis
S planeta molka
Timothée de Fombelle: Vango
20,99
Timothée de Fombelle
Vango
C. S. Lewis: Potovanje na Venero
19,99
C. S. Lewis
Potovanje na Venero

Druge knjige avtorja


Bojan Ekselenski: Vitezi in Čarovniki: Votlina skrivnosti
14,99
Bojan Ekselenski
Vitezi in Čarovniki: Votlina skrivnosti
Bojan Ekselenski: Vitezi in Čarovniki: Duhovi Aldeverga
7,99
Bojan Ekselenski
Vitezi in Čarovniki: Duhovi Aldeverga
Bojan Ekselenski: Vitezi in Čarovniki: Zadnji boj Zeolije
7,99
Bojan Ekselenski
Vitezi in Čarovniki: Zadnji boj Zeolije
Bojan Ekselenski: Povesti od tod in tam
Bojan Ekselenski
Povesti od tod in tam
Bojan Ekselenski: Magijska gimnazija Lubliana
6,99
Bojan Ekselenski
Magijska gimnazija Lubliana
Bojan Ekselenski: Rokodelnica spekulativne fikcije 1: Delavnica kreativnega pisanaj za vsakogar
7,99
Bojan Ekselenski
Rokodelnica spekulativne fikcije 1: Delavnica kreativnega pisanaj za vsakogar
Bojan Ekselenski: Padec svetih: Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki
6,99
Bojan Ekselenski
Padec svetih: Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki
Bojan Ekselenski: Vitezi in Čarovniki: Indigo novi svet
14,99
Bojan Ekselenski
Vitezi in Čarovniki: Indigo novi svet
Bojan Ekselenski: Poezija magije in mistike: Tako je bog govoril
4,99
Bojan Ekselenski
Poezija magije in mistike: Tako je bog govoril
Bojan Ekselenski: Atlantida: Imperij sončnega boga
6,99
Bojan Ekselenski
Atlantida: Imperij sončnega boga
Bojan Ekselenski: Vzpon Elejle - Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki
6,99
Bojan Ekselenski
Vzpon Elejle - Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki