Skoči na vsebino

Pogosta vprašanja

Akronim knjižnice je okrajšava imena vaše knjižnice, večinoma sestavljena iz začetnih črk imena. Akronime slovenskih knjižnic najdete na tej povezavi, ali kliknite na Pomoč pri prijavi ali registraciji na prvi strani Biblosa.
Žal ne. Kindle je namreč zaprt bralnik, kar pomeni, da lahko z njim dostopate zgolj do vsebin v spletni prodajalni Amazon (Kindle Store). Nakup ali izposoja e-vsebin iz drugih virov sta onemogočena. Žal na to ne moremo vplivati.
Načeloma na vseh napravah, ki omogočajo povezavo naprave z Adobe ID in podpirajo zaščiten knjižni format EPUB DRM. Biblos je zaenkrat primarno namenjen mobilnim napravam iOS (iPad, iPhone) in mobilnim napravam, ki jih poganja Android (mobilni telefoni, tablični računalniki in bralniki z e-črnilom).
Seveda, za to potrebujete program, ki omogoča vpis Adobe ID (npr. Adobe Digital Editions).
Seveda, knjige lahko berete na do največ petih različnih napravah, ki pa morajo biti vse avtorizirane z istimi uporabniškimi podatki.
Je. Najdete jo v spletni trgovini Google Play.
Je. Najdete jo v spletni trgovini Apple App Store.
Lahko. Če imate svojo priljubljeno bralno aplikacijo, si lahko knjigo po prenosu odprete z njeno pomočjo. Aplikacija mora omogočati vpis vaših uporabniških podatkov in izbiro vendor ID: InkBook.
Za uporabo Biblosa 2.0 ne potrebujete več vašega Adobe ID-ja, ki ste si ga ustvarili. Po novem svojo bralno napravo avtorizirate tako, da v nastavitvah, kjer ste prej morali vpisati svoj Adobe ID, sedaj v spustnem meniju izberete Vendor ID: inkBOOK in nato vpišete še vaše dostopne podatke za Biblos (akronim knjižnice+vpisna številka in geslo ali podatki Biblos računa). Več informacij o pripravi in uporabi bralnih naprav si lahko preberete na strani kako deluje.
Če uporabljate Android ali iOS napravo, si lahko knjigo izposodite znotraj Biblos2 aplikacije.
Štirinajst dni, nato se datoteka zaklene in do nje ne morete več dostopati. E-knjigo je možno predčasno vrniti po 24 urah.
Zaenkrat ne.
Zaenkrat ne.
Zaenkrat ne.
Zaenkrat si je hkrati mogoče izposoditi največ štiri knjige. To število se bo lahko v prihodnosti spremenilo.
Ne obstaja.
Seveda, knjige z Biblosa si lahko izposodite kjerkoli, kadarkoli.

Seveda, v knjižnico se lahko preko spleta včlanite na portalu Cobiss na tej povezavi.

Če imate še kakršnakoli vprašanja, nam pišite na info@biblos.si.

Prijavite se na e-novice

Source