Skip to content
Alenka Čopič, Sašo Dolenc, Damjan Janeš, Meta Kokalj, Marko Kreft, Samo Kreft, Mojca Lunder, Andreja Mošet Zupan, Matjaž Ravnikar, Daniel Svenšek, Kristina Ugrinović, Luka Vidic, Jure Zupan: Kvarkadabra v kuhinji : znanstvene razlage kuhanja in prehrane
14,99
Pokukaj v knjigo ...

Kulinarika / Priročniki / humanistika in družboslovje / naravoslovje, tehnika, matematika / kmetijstvo, gozdarstvo, živinoreja, veterinarstvo

Ocena: 78% | 15 ocen

Kvarkadabra v kuhinji : znanstvene razlage kuhanja in prehrane

Alenka Čopič, Sašo Dolenc, Damjan Janeš, Meta Kokalj, Marko Kreft, Samo Kreft, Mojca Lunder, Andreja Mošet Zupan, Matjaž Ravnikar, Daniel Svenšek, Kristina Ugrinović, Luka Vidic, Jure Zupan


V knjigi boste našli odgovore na vprašanja o hrani, prebavi in kuhanju, ki vas morda že od nekdaj zanimajo, pa tudi na vprašanja, ki si jih še niti zastavili niste.


Lastnost Vrednost
Založnik Kvarkadabra
Leto izdaje 2016
Strani 332
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789619329757

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Kuhinja je prostor, v katerem stereotipno kraljujeta kralj in kraljica: kralj je uglajen francoski kuhar z belim predpasnikom in visokim belim klobukom, kraljica pa je prijazna gospodinja s pisanim predpasnikom in ruto na glavi. Pa vendar je lahko to prav zanimiv prostor tudi za znanstvenike in vse ostale radovedneže, ki bodo v vsakem živilu in vsaki jedi ter v mešanju in pečenju ali drugih postopkih in navadah videli fizikalno-kemijsko-biološke procese ali pa družbene pojave. Zato je povsem razumljivo, da je kuharsko dogajanje premamilo tudi Kvarkadabro, da je vstopila v kuhinjo, se dobro razgledala in tudi sama malo poprijela za kuhalnico.

Kvarkadabra poroča, kaj je videla, raziskala in preizkusila. V knjigi boste našli odgovore na vprašanja, ki vas morda že od nekdaj zanimajo, pa tudi na vprašanja, ki si jih še niti zastavili niste. Verjetno ste se že spraševali, kako se izmeri kaloričnost hrane, kako deluje ekonom lonec in zakaj pri rezanju čebule jokamo. Večina pa najbrž še ni slišala za na Balkanu priljubljeno pijačo z imenom boza ter za to, da je lahko luknja v želodcu tudi uporabna stvar. Pri nekaterih sestavkih so opisani tudi recepti za izvedbo poskusov in navodila za izdelavo jedi. Želimo, da bi se s knjigo zabavali, se kaj naučili, predvsem pa upamo, da bo koga navdušila za lastno eksperimentiranje.


Povezane knjige


Jože Rozman: Čar vina
19,99
Jože Rozman
Čar vina
Jernej Mlekuž: Kranjsko klobasanje
17,99
Jernej Mlekuž
Kranjsko klobasanje
Svetlana Slapšak: Kuhinja z razgledom
14,99
Svetlana Slapšak
Kuhinja z razgledom
Mike Moreno: 17-dnevna dieta
12,99
Mike Moreno
17-dnevna dieta
Aleš Hudovernik: EKO KUHINJA, VADBA IN ENERGETSKI KOKTEJLI
2,99
Aleš Hudovernik
EKO KUHINJA, VADBA IN ENERGETSKI KOKTEJLI
Anka Peljhan: Domača kuhna pa to : naslednja epizoda
9,99
Anka Peljhan
Domača kuhna pa to : naslednja epizoda