Skoči na vsebino

Zlatka Rakovec-Felser : Na valovih sreče in pogube

Podrobnosti knjige

Zgodovinski, vojni, pustolovski romani

Na valovih sreče in pogube Zlatka Rakovec-Felser
Kraljica Barbara Celjska

Zgodovinski roman o razburljivem življenju najmlajše hčere celjskega grofa Hermana II., ki je v evropskem prostoru odigrala veliko pomembnejšo vlogo, kot ji jo zgodovinopisje priznava.


Lastnost Vrednost
Založba Založba Pivec
Zbirka Branje - proza
Leto izdaje 2015
Strani 300
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789616968423

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund

Pokukaj v knjigo

Zlatka Rakovec-Felser: Na valovih sreče in pogube
Zlatka Rakovec-Felser: Na valovih sreče in pogube
12,99 €
Pokukaj v knjigo ...

Dolg opis

Avtorica dr. Zlatka Rakovec-Felser je priznana klinična psihologinja, ki se ukvarja predvsem s področjem zdravstvene psihologije. Za razliko od svojega običajnega delovnega področja je tokrat znanost zamenjala za leposlovje in zgodovino ter oboje združila v zgodovinskem romanu. Rakovec-Felserjeva se z žensko tenkočutnostjo in racionalno natančnostjo znanstvenice loteva ženskega lika ene izmed najbolj prezrtih, vendar izredno pomembnih zgodovinskih osebnosti evropske zgodovine. Govora je o kraljici Barbari Celjski, najmlajši hčeri grofa Hermana II. Celjskega in ženi Sigismunda Luksemburškega, ki je na sodobnikih zaradi svoje lepote, bistrega uma in vpliva pustila izjemen pečat, zgodovinopisje pa je nanjo kar malo pozabilo.

Avtorica skozi čustveno izpoved povrne njeni zgodovinski vlogi mesto, ki ji pripada, pri čemer pa zgodbo podkrepi z realnimi zgodovinskimi dogajanji. Svoje delo je zasnovala na preučevanju zgodovinskih virov in literature, h kateremu je pristopala zelo znanstveno.

Kraljica Barbara Celjska in čas poznega srednjega veka tako v njeni pripovedi dobita povsem relistične obrise in tako lahko sodobni bralec z lahkoto zdrsne v blišč, negotovost in razburljivost tistega časa:

Danes je kraljičina podoba videti posebno blesteča. Baržunasto ogrinjalo, ki se ovija okrog svilnatega oblačila, je na ramenih speto s prelepo zlato sponko – podobo v klobčič zvitega zmaja, pričvrščenega na z drobnimi rubini posutem križcu – znamenje Zmajevega viteškega reda, ki ga kot ženska sme nositi le ona sama. A ona ni običajna ženska. Že od otroštva naprej se zaveda svoje izjemnosti, a tudi kasneje se je navadila biti prva med prvimi. Spoznala je moč, ki jo dajeta oblast in denar, a tudi tisto, ki prihaja od ljubezni. Ne samo, da slovi po svoji lepoti, kot redko katera druga kraljica, tudi bogata je, da ji med njimi ni para.


Povezane knjige


Vesna Novak: BUMBARJI 3
Vesna Novak: BUMBARJI 3
21,99 €
Vesna Novak
BUMBARJI 3
Štefan Jerebic: Delavci
Štefan Jerebic: Delavci
18,99 €
Štefan Jerebic
Delavci
Ivan Sivec: Visoški gospod
Ivan Sivec: Visoški gospod
15,99 €
Ivan Sivec
Visoški gospod
Ivan Sivec: Zelena kri
Ivan Sivec: Zelena kri
11,99 €
Ivan Sivec
Zelena kri
Ivan Sivec: Prvi kranjski ropar
Ivan Sivec: Prvi kranjski ropar
13,99 €
Ivan Sivec
Prvi kranjski ropar
Ivan Sivec: Krvava grajska svatba
Ivan Sivec: Krvava grajska svatba
13,99 €
Ivan Sivec
Krvava grajska svatba

Druge knjige avtorja


Zlatka Rakovec-Felser: Vražja Liza
Zlatka Rakovec-Felser: Vražja Liza
11,99 €
Zlatka Rakovec-Felser
Vražja Liza

Prijavite se na e-novice

Source