Skoči na vsebino

Feliks Plohl : Grešnik na kvadrat

Podrobnosti knjige

Sodobni romani (20. in 21. st.)

Grešnik na kvadrat Feliks Plohl

Nekateri pravijo, da ima skoraj vsak človek snov za eno knjigo, le redki pa še za kakšno več. Med slednje prav gotovo sodi Feliks Plohl – tokrat Grešnik na kvadrat.


Lastnost Vrednost
Založba Beletrina
Zbirka eBeletrina
Leto izdaje 2022
Strani 198
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789612846497

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund

Pokukaj v knjigo

Feliks Plohl: Grešnik na kvadrat
Feliks Plohl: Grešnik na kvadrat
17,99 €
Pokukaj v knjigo ...

Dolg opis

Ko je Feliks Plohl pred tremi leti objavil svojo prvo knjigo Vsi moji grehi, je z njo požel nemalo bralskega in kritiškega zanimanja ter odobravanja, bila je tudi nominirana za nagrado za najboljši literarni prvenec. Ob sočnih in necenzuriranih opisih ter številnih duhovitih in samoironičnih dovtipih so se zadovoljno muzali zlasti tisti, ki med platnicami iščejo žmohtne zgodbe, tako zelo resnične, da se zdijo že skoraj izmišljene. Seveda pa so se med njimi našli tudi tisti, ki avtorju kljub vsej prostodušnosti niso bili pripravljeni verjeti. Dvom jim je vzbujal, najsi bo upravičeno ali ne, že naslov knjige – pisatelj naj vendar v njej ne bi razkril prav vseh svojih grehov. Da bodo prišli na račun tudi slednji, je tu še več Plohlovih grehov, dogajalni čas, v katerem se zgodbe odvijejo, pa je tokrat še bolj razpotegnjen, saj nekatere pripovedi segajo še v avtorjeva otroška leta, najbolj sveža pa v čas neposredno pred njegovim prestajanjem zaporne kazni na Dobu. Če so se zgodbe iz njegove prve knjige brale kot poglavja romana, ki pa si niso sledila v kronološkem vrstnem redu, temveč so v pravcati tarantinovski maniri krožila okoli jedra, preskakovala v času in se tako postopoma približevala osišču avtorjeve komaj verjetne življenjske usode, je Plohlova druga knjiga povsem enosmerna, a zato nič manj izzivalna in razgibana.

Uspeh prve knjige in odziv bralcev je prijetno presenetil tudi avtorja, ki pravi, da ga je ta spodbudil k nadaljnjemu pisanju: »Knjiga Grešnik na kvadrat je nastala iz materiala, ki je ostal od prve knjige. Zgodbe sem razdelil na tri sklope, otroške, zgodbe o psih in zgodbe o prostitutkah. Dogajanje se stopnjuje, začne se z majhnimi grehi v otroštvu, ki z odraščanjem postajajo vse večji in na koncu kulminirajo v rop v Praterju. In prav to zgodbo sem prav moral povedati, saj so o tem primeru mediji obširno poročali in pri tem pisali vse mogoče izmišljije. Z zgodbo Prater sem hotel povedati, kaj se je v resnici zgodilo in hkrati opozoriti, da ne gre verjeti vsemu, kar preberemo v časopisih, zlasti ne v tistih, ki so specializirani za fake news.  Da so do izida nove knjige pretekla kar tri leta, je nekoliko kriva pandemija, ki je prinesla organizacijske težave, poleg tega psihično nisem bil pripravljen sesti k računalniku in nadaljevati pisanje. Ko sem se končno lotil dela, je steklo, dokončal sem, kar je bilo za dokončati, lotil pa sem se že pisanja tretje knjige, ki ne bo biografska.«


Povezane knjige


John Steinbeck: Zablodeli avtobus
John Steinbeck: Zablodeli avtobus
17,99 €
John Steinbeck
Zablodeli avtobus
Sylvain Tesson: V sibirskih gozdovih
Sylvain Tesson: V sibirskih gozdovih
17,99 €
Sylvain Tesson
V sibirskih gozdovih
Andreï Makine: Otočje drugačnega življenja
Andreï Makine: Otočje drugačnega življenja
17,99 €
Andreï Makine
Otočje drugačnega življenja
Romain Gary (Émile Ajar): Življenje pred seboj
Romain Gary (Émile Ajar): Življenje pred seboj
17,99 €
Romain Gary (Émile Ajar)
Življenje pred seboj
Adeline Dieudonné: Resnično življenje
Adeline Dieudonné: Resnično življenje
17,99 €
Adeline Dieudonné
Resnično življenje
Sanja Pregl: Gin in tonik
Sanja Pregl: Gin in tonik
25,99 €
Sanja Pregl
Gin in tonik

Druge knjige avtorja


Feliks Plohl: Vsi moji grehi
Feliks Plohl: Vsi moji grehi
16,99 €
Feliks Plohl
Vsi moji grehi

Prijavite se na e-novice

Source