Skip to content
Bogdan Novak: Lovci na petardarje
7,99
Pokukaj v knjigo ...

e-knjige za mladostnike

Ocena: 78% | 15 ocen

Lovci na petardarje

Bogdan Novak


Lovci na petardarje je kratka, duhovita in napeta mladinska pripoved o otrocih, ki v naselju in pred osnovno šolo uživajo v metanju petard. Roman, učenec te šole in najbolj navdušen nad petardami, nekega dne vrže petardo pred Branko. Ta začasno oslepi. Kasneje se pred šolo pojavijo rolkarji, ki razkrinkajo Romana in vse njegove prijatelje, ki se ukvarjajo s preprodajo petard.


Lastnost Vrednost
Založnik Beletrina
Zbirka eBeletrina
Leto izdaje 2018
Strani 64
Jezik slovenski
Tip datoteke epub

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Na dvorišču osnovne šole Mirana Šušteršiča je kljub temu, da so bili do novega leta še trije meseci, pokalo kot za stavo. Profesorji so bili nemočni in slej ko prej je moralo priti do tragedije. Učenec Roman, ki ni nikoli poslušal opozoril učiteljev, je nekega dne vrgel petardo vrgel tik pred obraz Branke, najboljše učenke in športnice na šoli. Deklica je oslepela, njega pa so izključili iz šole. A ta grozen dogodek očitno ni bil dovolj močan poduk. Roman je s svojo tolpo prihajal pred šolo, prodajal in pokal petarde. Noben se jim ni upal postaviti po robu. Čudežno se je pojavila skupina rolkarjev. Bili so zelo dobri in obvladali veliko zvijač in trikov. Romana so osramotili pred vso šolo in tako se je začela vojna med rolkarji in petardarji, Rolkarji so odkrili skladišče pirotehničnih izdelkov, iz katerega so Roman in njegova tolpa dobivali petarde.

Bogdan Novak se je rodil kot četrti otrok leta 1944 v Murski Soboti. Najprej je bil zaposlen kot knjižničar, nato pa je bil dolga leta novinar in urednik Pavlihe, Dela in Dnevnika ter dopisnik iz Sarajeva. Zdaj je samostojni književnik in piše pravljice, otroške in mladinske povesti, humorno, satirično in zgodovinsko prozo ter romane.

 


Povezane knjige


Neil Gaiman, Terry Pratchett: Dobra znamenja
10,99
Neil Gaiman, Terry Pratchett
Dobra znamenja
Vjekoslava Huljić: Moja sestra je mrak
6,49
Vjekoslava Huljić
Moja sestra je mrak
Vjekoslava Huljić: Lunapark
6,49
Vjekoslava Huljić
Lunapark
Marcel: Gospodar jase
8,99
Marcel
Gospodar jase
Marcel: Medved Janko se odpravi v širni svet
8,99
Marcel
Medved Janko se odpravi v širni svet
Marcel: Snežko in sedem pingvinčkov
8,99
Marcel
Snežko in sedem pingvinčkov