Skip to content
Herman Koch: Večerja
11,99
Pokukaj v knjigo ...

Sodobni romani (20. in 21. st.)

Ocena: 78% | 15 ocen

Večerja

Herman Koch


Dva para. Ena večerja. Neizbežna odločitev. Huronska mednarodna knjižna uspešnica in briljantna tragikomedija o raztegljivosti morale.


Lastnost Vrednost
Založba Sanje
Zbirka Sanje Roman
Prevod Stana Anželj
Oprema David Križ
Leto izdaje 2015
Strani 256
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789612743741

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Zgodba se odvija na enem samem prizorišču: dva para se srečata v prefinjeni restavraciji v Amsterdamu. Njihova najstniška sinova je kamera posnela pri nasilnem kriminalnem dejanju, ki je šokiralo vso državo, a zaenkrat ju ni prepoznal še nihče, razen njunih staršev. Mladoletna bratranca sta zagrešila grotesken in objestno zloben zločin, ki ga prav nič ne obžalujeta, starši se zato snidejo v imenitni restavraciji, da bi poskusili uskladiti njuni zgodbi. Med večerjo na dan priplavajo nezadovoljstvo in frustracije, ki že več let vrejo pod površjem. 

Narativna struktura se vije okrog treh hodov večerje, med katerimi se morajo odrasli odločiti, kako bodo ukrepali. Kochovi liki se spopadajo sami s seboj v prefinjeno zaviti prozi. Naj bo Paulova žena na začetku videti še tako sočutna in zvesta, na koncu se izkaže, da je njena prava vloga v tej grozljivi zgodbi naravnost izdajalska. Tudi brat Serge in njegova žena imata nekaj za bregom. Po tej večerji nič več ne bo tako, kot je bilo.

Herman Koch (1953) je nizozemski pisatelj in igralec. Piše kratke zgodbe, romane in kolumne.  Njegova uspešnica Večerja je bila prevedena v 21 jezikov, zanjo je dobil tudi nagrado bralcev za nizozemsko knjigo leta 2009. Po knjižni predlogi so postavili gledališko predstavo in posneli dva filma (na Nizozemskem in v Italiji), tretji nastaja pod taktirko Cate Blanchett, ki bo debitirala kot režiserka.


Povezane knjige


Amalija Jelen Mikša: Vražji grižljaj
7,99
Amalija Jelen Mikša
Vražji grižljaj
Négar Djavadi: Dezorientalka
16,99
Négar Djavadi
Dezorientalka
Edin Ćerimović: Norišnica pred izhodom
13,99
Edin Ćerimović
Norišnica pred izhodom
Mitja Čander: Slepec
15,99
Mitja Čander
Slepec
Zdenko Kodrič: Pet ljubezni
15,99
Zdenko Kodrič
Pet ljubezni
Franjo H. Naji: Križišče
15,99
Franjo H. Naji
Križišče