Skip to content
Andrzej Maleszka: Čarobno drevo - Rdeči stol
14,99 €
Pokukaj v knjigo ...

e-knjige za otroke

Ocena: 78% | 15 ocen

Čarobno drevo - Rdeči stol

Andrzej Maleszka


Strašna nevihta je podrla orjaško staro drevo. To je bilo čarobno drevo, ki ima čudežno moč. Gozdarji so deblo odpeljali na žago in ga razžagali na deske. Iz lesa so izdelali stotine različnih predmetov, v vsakem izmed njih je ostal delček čarobne moči. Med njimi je tudi rdeči stol.


Lastnost Vrednost
Založba Družina
Zbirka Čarobno drevo
Prevod Andrej Turk
Leto izdaje 2016
Strani 248
Jezik slovenski
Tip datoteke epub
ISBN 9789610403036

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund


Dolg opis

Strašna nevihta je podrla orjaško staro drevo. To je bilo čarobno drevo, ki ima čudežno moč. Gozdarji so deblo odpeljali na žago in ga razžagali na deske. Iz lesa so izdelali stotine različnih predmetov, v vsakem izmed njih je ostal delček čarobne moči. Med njimi je tudi rdeči stol.

Brata Filip in Kuki ter sestra Toša se znajdejo sredi vrtinca pustolovščine, ko poskušajo rešiti svoje začarane starše. Leteča postelja, svetlobni most, velikanski lev, sto pričaranih psov, modri konji... To je fantastična povest o treh otrocih, ki jim rdeči stol izpolni vsako željo, tisto dobro in tisto slabo.

Knjiga je opremljena z barvnimi ilustracijami.

Zbirka otroških knjig z naslovom Čudežno drevo je izjemna uspešnica, saj je popolnoma očarala mlade bralce na Poljskem in je že nekaj let na prvem mestu najbolje prodanih zbirk, prevedena pa je tudi že v številne tuje jezike, tudi v japonščino in kitajščino. Zanjo je pisatelj dobil tudi številne nagrade, med drugim za prvo iz zbirke (Rdeči stol) nagrado Ibby za najboljšo knjigo leta 2009.

Po zbirki so posneli tudi film,  za katerega je avtor leta 2007 prejel nagrado Emmy, in TV-serijo, ki je bila nagrajena z nagrado Silver Hugo za najboljšo filmsko serijo in so jo predvajali že na številnih televizijah, tudi na Disney Channelu.

Zbirka je namenjena otrokom od 7. do 12. leta, vendar bodo po knjigah radi posegli tudi starejši bralci. Zdaj prihaja tudi med nas in prepričani smo, da bo prava uspešnica, saj bralca želja po odkrivanju novih dogodivščin žene naprej, da knjige ne more odložiti.

PET RAZLOGOV, ZAKAJ BRATI ČAROBNO DREVO:
·    Ker je tako odlična pustolovščina, da bi najraje tudi sam imel tak rdeč stol, ki bi uresničil vse tvoje skrite in znane želje.
·    Ker si dogodki sledijo bliskovito in te šokirajo s svojo nepredvidljivostjo.
·    Ker so otroci iz Čarobnega drevesa čisto podobni tebi.
·    Ker se osupljivi dogodki zgodijo mimogrede, že hip nato pa se z junaki preseliš iz vsakdanje turobnosti v nove čarobne svetove.
·    Ker knjige ne boš mogel odložiti, dokler ne prideš do zadnje strani. In potem si boš želel novih dogodivščin v novi knjigi.


Povezane knjige


Mate Dolenc: Kako dolg je čas
16,99 €
Mate Dolenc
Kako dolg je čas
Niko Grafenauer: Mahajana in druge pravljice o Majhnici
14,99 €
Niko Grafenauer
Mahajana in druge pravljice o Majhnici
Uroš Hrovat: Črna Elektrika
9,99 €
Uroš Hrovat
Črna Elektrika
Zvezdana Majhen: Z Benijem spoznavam svet
4,99 €
Zvezdana Majhen
Z Benijem spoznavam svet
Annet Schaap: Lučka
11,99 €
Annet Schaap
Lučka
Jana Bauer: Scary Fairy in Wicked Wood
6,99 €
Jana Bauer
Scary Fairy in Wicked Wood

Druge knjige avtorja


Andrzej Maleszka: Čarobno drevo - Skrivnost mostu
14,99 €
Andrzej Maleszka
Čarobno drevo - Skrivnost mostu