12,99

Milfa

Emma Bon

Milfa je pod psevdonimom objavljen romaneskni prvenec slovenske avtorice, sicer uspešne poslovne ženske. Zabaven in nadvse erotično obarvan dnevniški zapis predstavlja zadnje leto dni pred usodnim štiridesetim.


Podrobnosti

Lastnost Vrednost
Založnik Miš
Leto izdaje 2014
Strani 229
Jezik slovenski
Tip datoteke epub

Decription

Leto v življenju zaposlene mame in žene, ki izpraznjen zakonski vsakdan, v katerem je zadnja leta najpogostejši erotični prijem trepljanje po ramenih, zamenja za nekaj popolnoma drugega, saj želi biti v koraku s časom in – kot ji življenje nepredvideno prinese na pot – v razkoraku z mlajšim tipom. Bo že nekaj na tem, da imajo ženske vedno rade približno dvajset. V centimetrih in v letih. In navsezadnje, zakaj bi bil moški pri štiridesetih na konju, ženska pa na psu? Ko ugotovi, da je na psu pravzaprav njen zakon, sicer privezanem na dolgi verigi, a vseeno ujetem v prostoru in času, ki mineva, se prepusti strastnim ukradenim trenutkom z mlajšim sodelavcem, ki jih spremljajo številni življenjsko komični zapleti. Kadar ta ni na voljo, pa brez zadržkov izmed kupa nametanih hlačk v predalu vzame novo pridobitev, ki jo v svojem vijoličnem sijaju nagajivo vabi s popolno oblikovano kovinsko glavico. Konsistentna, samozavestna in všečna protagonistka ter odličen, humorno obarvan slog pisanja, ki spremlja zaplete v milfinem službenem, družinskem in ljubezenskem vsakdanu, vsekakor ponujata nekaj, kar enostavno morate prebrati.

Odlomek

25. maj (sreda)

Danes je moj rojstni dan. Petindvajseti maj je, dan mladosti, jaz pa bom stara devetintrideset let. Ta absurdna povezava številk in njihovih pomenov mi vliva strah, misel, da stopam štirici nasproti, pa tistih nekaj gubic na čelu še poglobi. Mrščenje je po kajenju, ki sem ga opustila pred nekaj leti, ena mojih najslabših navad, s katero svojo mladost le še skrajšujem. Priznam: nenehno razmišljam o svojih letih in o tem, kaj medtem, ko bežijo, zamujam. Obremenjena sem z minulimi dosežki; ves čas si očitam, kaj vse bi lahko storila do danes, pa nisem.

Lahko bi si dala duška, preden sem se resno in za vedno vezala, pa imam bolj skromno bero bivših, ki jih lahko preštejem na prste ene roke. Nič čudnega, saj sem se že ob koncu študija, ko bi morala zacveteti, vezala z moškim, ki je bil prvih pet let odvisen od mene, drugih pet od fitnesa, zadnjih pet pa od računalnika. Lahko bi zaključila dva ali tri jezikovne tečaje, pa se mi je zdelo škoda časa. Lahko bi si ustvarila bleščečo kariero, pa si je nisem, ker sem preveč lena, da bi se mi ljubilo žrtvovati prosti čas za višjo plačo. Zato sem že pet let le vodja marketinga v podjetju za proizvodnjo in trženje kozmetičnih izdelkov. Naziv vodja je v mojem primeru malce poseben; vodim namreč le samo sebe, saj sem v tem oddelku edina zaposlena.

Lahko bi torej to pa ono in tisto. A nisem. In tako danes, za svoj zadnji rojstni dan, ki se začne s številko tri, sedim za računalnikom in se v tem patetičnem monologu smilim sama sebi. Da je mera polna, mi še nihče ni poslal rož ali skrivnostnega paketa; vse, kar sem dobila, je petnajst kratkih sporočil, od tega tri od Katjuše, moje najboljše prijateljice; osem od ostalih prijateljic, dve od Jake, eno od Roka in eno od Petra. Jaka je moj petnajstletni sin. Rok je njegov oče in moj mož, računalniški odvisnik po službeni dolžnosti in zasebni izbiri. Peter je moj občasni ljubimec, od katerega pa ne po kakovosti ne po pogostosti nimam prav dosti. Lahko bi rekla, da se z njim dajem dol zgolj zato, da se mi v življenju sploh kaj dogaja. Iz nekakšnega usmiljenja do sebe. In do njega.

Zvečer sem v koš za smeti zmetala vse kičaste glasbene voščilnice in si natočila kozarec refoška. Med čakanjem na Roka, ki mi je za rojstni dan obljubil večerjo, sem ihtavo tipkajoč prekinjala afero s Petrom. »Oprosti, ne moreva se več videti. Adijo!« Tisti 'oprosti' je bil iz čiste vljudnosti. Takšna pač sem: ena sama vljudnost, ki me je v zadnjih letih stala ponosa in načelnosti. Na devetintrideseti rojstni dan sem si prisegla: odslej bo drugače. Na zdravje, Asja!

Kazalo

Naslovna stran
25. maj (sreda)
2. junij (četrtek)
6. junij (ponedeljek)
8. junij (sreda)
9. junij (četrtek)
10. junij (petek)
11. junij (sobota)
14. junij (torek)
15. junij (sreda)
17. junij (petek)
20. junij (ponedeljek)
22. junij (sreda)
7. julij (četrtek)
9. julij (sobota)
10. julij (nedelja)
12. julij (torek)
18. julij (ponedeljek)
23. julij (sobota)
27. julij (sreda)
8. avgust (ponedeljek)
15. avgust (ponedeljek)
18. avgust (četrtek)
23. avgust (torek)
26. avgust (petek)
28. avgust (nedelja)
29. avgust (ponedeljek)
1. september (četrtek)
4. september (nedelja)
5. september (ponedeljek)
7. september (sreda)
9. september (petek)
13. september (torek)
15. september (četrtek)
16. september (petek)
21. september (sreda)
24. september (sobota)
26. september (ponedeljek)
5. oktober (sreda)
7. oktober (petek)
12. oktober (sreda)
14. oktober (petek)
17. oktober (ponedeljek)
30. oktober (nedelja)
1. november (torek)
5. november (sobota)
9. november (sreda)
17. november (četrtek)
23. november (sreda)
27. november (nedelja)
29. november (torek)
2. december (petek)
5. december (ponedeljek)
14. december (sreda)
15. december (četrtek)
16. december (petek)
19. december (ponedeljek)
24. december (sobota)
31. december (sobota)
5. januar (četrtek)
7. januar (sobota)
9. januar (ponedeljek)
10. januar (torek)
13. januar (petek)
18. januar (sreda)
21. januar (sobota)
23. januar (ponedeljek)
24. januar (torek)
27. januar (petek)
28. januar (sobota)
5. februar (nedelja)
8. februar (sreda)
13. februar (ponedeljek)
14. februar (torek)
15. februar (sreda)
17. februar (petek)
20. februar (ponedeljek)
28. februar (torek)
1. marec (četrtek)
2. marec (petek)
5. marec (ponedeljek)
7. marec (sreda)
11. marec (nedelja)
12. marec (ponedeljek)
17. marec (sobota)
21. marec (sreda)
23. marec (petek)
5. april (četrtek)
11. april (sreda)
14. april (sobota)
24. april (torek)
25. april (sreda)
1. maj (torek)
12. maj (sobota)
14. maj (ponedeljek)
17. maj (četrtek)
22. maj (torek)
25. maj (petek)