Skoči na vsebino

Kako deluje

Za branje e-knjig na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android potrebujete aplikacijo Biblos2. Aplikacijo si lahko brezplačno namestite iz spletne trgovine Google Play.
Aplikacija za novejše telefone Huawei trenutno še ni na voljo v spletni trgovini Huawei app gallery. V kolikor imate takšno napravo vas prosimo, da nas kontaktirate in poslali vam bomo ustrezno različico aplikacije.

Biblos v trgovini Google Play

Po uspešni namestitvi aplikacijo odprite in v desnem spodnjem meniju izberite možnost Nastavitve. Za vpis vaših podatkov kliknite na gumb Prijava.

Izbira prijave v meniju

Prikažeta se dve vpisni okenci, v kateri morate vpisati vaše Biblos uporabniške podatke.
• v prvo okence vpišite vaše uporabniško ime,
• v drugo okence vpišite vaše geslo.
Po uspešnem vpisu uporabniških podatkov s klikom na gumb Prijava potrdite vpis v aplikacijo.

Vtipkanje uporabniškega imena in geslaVpis končan

Zdaj je naprava pripravljena za izposojo e-knjig. Knjigo si lahko izposodite tako, da obiščete knjižnico, in sicer s klikom na ikono Knjižnica v spodnjem meniju. Želeno knjigo poiščete z brskanjem po kategorijah/žanrih ali s pomočjo iskalnika. Ob kliku na posamezno kategorijo lahko izberete, da se prikažejo vse knjige na Biblosu ali pa samo tiste, ki so na voljo v vaši knjižnici.

Knjižnica s kategorijamiKnjige v kategoriji

Ko najdete knjigo, ki si jo želite izposoditi, kliknite na rdeč gumb Izposodi.

Klik na gumb izposodi

Po uspešni izposoji se s klikom na ikono Moje knjige vrnite na začetno stran aplikacije, kjer vas zdaj čaka izposojena e-knjiga. Knjigo odprete s klikom na naslovnico.

Moje knjige

Po e-knjigi se premikate oziroma listate z drsnimi gibi po zaslonu v levo ali desno stran. Za dodatne nastavitve teksta tapnite na sredino zaslona, da se prikaže orodna vrstica na vrhu zaslona. Za povečavo pisave kliknite Nastavitve, kjer na drsniku izberete želeno velikost pisave.

Branje knjigeNastavitve pisave

Za vrnitev na začetni zaslon tapnite na sredino zaslona, da se prikaže orodna vrstica. Nato na vaši napravi kliknite gumb Nazaj, ki vas vrne na začetno stran aplikacije.

Prijavite se na e-novice

Source